Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi zárva tartás miatt

Sokan kezdtek új munkahely után nézni

Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény miatt a multinacionális üzletlánc által a dolgozóknak kiküldött tájékoztató levél szerint – írja szerdai cikkében a Napi Gazdaság.

    A társaság dolgozói arról számoltak be az újságnak, hogy a bolthálózat év eleji bejelentései és a sajtóhírek nyomán komoly bizonytalanság alakult ki, és sokan kezdtek új munkahely után nézni. Márpedig a megfelelő kereskedelmi munkaerőre igen nagy az igény a piacon. A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást.

    Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: az eredetileg bejelentettel szemben körülbelül 150-170 fős elbocsátásra kerül sor (de nem a vasárnapi pihenőnap miatt). A Tesco a bezárt boltokban foglalkoztatottak több mint kétharmadát dolgoztatná tovább más üzleteiben. Vannak, akik inkább a végkielégítést választják, annyira bíznak abban, hogy az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt gyorsan el tudnak helyezkedni – mondta.

    A szakszervezeti vezető szerint egyébként a Tesco olyan kedvező feltételekkel állt elő az érdekvédőkkel történt tárgyalások során, hogy azokkal kapcsolatban nem merült fel semmilyen kifogás, így várhatóan még a héten aláírhatják a tárgyalásokat lezáró közös nyilatkozatot.