Nem olvad be a SZEF a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe

Szakszervezet-

 Budapest, 2015. február 21., szombat (MTI) – A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) nem olvad be teljes jogutódlással a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe, erről döntött a SZEF szombaton tartott X. közgyűlése.

 .

 .

 

    A SZEF MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a konföderáció fenntartja szervezeti önállóságát, ugyanakkor a döntés nem érinti a Magyar Szakszervezeti Szövetségben (MaSZSZ) fennálló tagsági viszonyát.
    A kongresszusi döntést követően a SZEF Szövetségi Tanácsa megvitatta és elfogadta a SZEF további működési kereteinek biztosításához szükséges 2015. évi költségvetését.


    A  Magyar Szakszervezeti Szövetséget 2013 decemberében alakította meg három konföderáció: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). Az alapítók eredetileg azt tervezték, hogy a három szakszervezeti szövetség beolvad a létrejött új tömörülésbe. Az MSZOSZ és az Autonómok már meghozták az ehhez szükséges döntést.

gjé \ gpp \ gte