Nincs kibúvó a boltzár alól

A nyári főszezonra sem ad felmentést a kormány a balatoni településeken működő boltoknak a vasárnapi bezárás alól – közölte hétfőn Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az M1 Ma reggel című műsorában. Érvelését furcsa adatokkal támasztotta alá.

 .

Szatmáry szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Balaton, illetve a Velencei tó környékén a vasárnap is nyitva tartó üzletek képesek lesznek kielégíteni a főszezonban ott tartózkodó turisták igényeit.

Amint arról beszámoltunk: a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy legalább május és szeptember között kapjanak mentességet a vasárnapi boltzár alól. A szövetség szerint ugyanis nagyon kevés az olyan kisboltos, aki meg tud felelni a jogszabályi előírásoknak és nyitva tarthat a hét utolsó napján. Úgy hírlik, az egyik fő turistacélpontnak számító Keszthelyen például mindössze három üzlet tudja kiszolgálni vasárnap a több ezer turistát.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»