OECD: további reformok kellenek Magyarországon

A világszervezet szerint a munkát terhelő adók csökkentésére, a nyugdíjas-foglalkoztatás erősítésére, az oktatásban a tandíjmentesség bevezetésére, a kiskereskedelemben pedig a verseny erősítésére lenne szükség.

 .

A munkaerő-felhasználást segítő reformok után a termelékenység javítását szolgáló reformokra van szükség Magyarországon a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Út a növekedéshez című hétfőn megjelent kiadványában megfogalmazott ajánlások szerint – mondta az MTI-nek Cséfalvay Zoltán, a párizsi székhelyű szervezet magyar állandó képviseletének vezetője.

A Going for Growth című több mint háromszáz oldalas elemzés az OECD egyik kiemelt publikációja. A 2005 óta kétévente megjelenő kötet témája az OECD-övezetben a strukturális politikák terén zajló főbb folyamatok összehasonlító jellegű bemutatása. Az idei kötet egyrészt tíz évre visszatekintve átfogóan elemzi az OECD-tagországokban lezajlott reformokat, másrészt – hasonlóan a korábbi kötetekhez – minden tagállam számára öt egyedi reformjavaslatot fogalmaz meg a legfontosabb gazdasági területek fejlesztéséről a növekedés erősítéséhez.

A további részleteket a nol.hu oldalon olvashatják: tovább»