Olimpia – Több hír a témában

Esélytelenné válik az olimpiai pályázat az ellenzék miatt»     (forrás:origo.hu)

A Fővárosi Közgyűlés három órán át tárgyalt ma a budapesti olimpiai pályázat sorsáról. Fürjes Balázs, a pályázat vezetője szerint az ellenzék elgáncsolta Budapest pályázatát, pedig azzal nyerhettünk volna.

Közös döntés: visszalépünk az olimpiai pályázattól»         (forás:origo.hu)

Az Origo megtudta, hogy a szerda esti hármas egyeztetés után (Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök) közös döntés született: súlyos presztízsveszteség lenne az országnak egy elhúzódó, vereségre ítélt pályázat.

Budapest hivatalosan a jövő hét elején vonja vissza az olimpiai pályázatot»     (forrás:24.hu)

Tarlós István a TV2-s I/I Azurák Csabával műsorának a felvételén azt mondta, a fővárosi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén, “jövő hét legelején” vonják vissza hivatalosan Budapest olimpiai pályázatát.

Szó sincs olimpiáról, így is százmilliárdok repülnek stadionra»        (forrás:portfolio.hu)

190 milliárd forintba fog kerülni az új Puskás Ferenc stadion – jelentette be Lázár János, a 79. Kormányinfon. Az eredeti költségvetés ezzel már másodszor módosulhat.

Lázár: Belátható időn belül nem lesz olimpia»     (forrás:mno.hu)

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, mivel nemzeti egység nélkül még egyetlen ország sem tudott olimpiát rendezni – jelentette ki Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kósa elmondta, hogy miért kell visszavonni a pályázatot»       (forrás:mno.hu)

A kormány, a Fidesz elnöksége és országgyűlési képviselőcsoportja is azt tanácsolja a főpolgármesternek és a fővárosnak, hogy vonja vissza a 2024-es nyári olimpiára benyújtott pályázatát, „ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe”  …