Kezdőlap Friss hírek Orbán: Döntsék el a magyarok, hogy legyenek-e bevándorlók Magyarországon

Orbán: Döntsék el a magyarok, hogy legyenek-e bevándorlók Magyarországon

Nem vált be az az elképzelés, hogy a bevándorlás kérdését Brüsszelből szabályozzák, ezért a magyaroknak kell megmondaniuk, legyenek-e Magyarországon bevándorlók – hangsúlyozta Orbán Viktor kedden Strasbourg-ban újságíróknak, az Európai Parlament Magyarországról szóló plenáris vitája előtt.

 .

„Még kevesebb reményt fűzünk ahhoz, hogy ezt központilag elosztott kvóták alapján oldják meg”, függetlenül attól, hogy az érintett uniós tagország akar-e bevándorlókat, illetve védelmezi-e a határait – tette hozzá a miniszterelnök. Szerinte ezért tagállami hatáskörbe kell adni a döntési jogot arról, hogy egy ország akar-e bevándorlókat befogadni.

Kifejtette, hogy Európában vannak olyan volt gyarmattartó országok, ahol hozzászoktak ahhoz, hogy a volt gyarmatokról nagyobb számban érkeznek bevándorlók. Magyarország nem ilyen ország, „mi értéknek tekintjük azt, hogy Magyarország a kultúrájában, gondolkodásmódjában, civilizációs szokásaiban meglehetősen homogén képet mutat” – fogalmazott. Magyarországon kezelhetetlen feszültségeket okozna a tömeges bevándorlás, jelentette ki.

A további részleteket a mno.hu oldalon olvashatják: tovább»