Orbán már nem ígér pénzt

Nem bízik már az eddig kormánybarát médiumok lojalitásában Orbán Viktor, ezért a jövőben nem számít a “támogatásukra” sem, a Fidesz inkább a közmédiára támaszkodna. Több forrás szerint az érintett médiumok vezetőivel ezt múlt pénteken maga a kormányfő közölte, amit a Heti Válasz főszerkesztője meg is erősített. Ezzel új fejezet nyílt a Simicska-Orbán konfliktusban, különösen, hogy ma már egyértelmű: az állami propagandára állított M1-el szemben az üzletember középre pozicionálná a Hír Tv-t.

 .

 

“Akinek az a hobbija, hogy magazinokat vagy tévéket tartson fenn, az ne számítson ehhez állami forrásokra” – fogalmazott állítólag a kormányfő a találkozón

Mielőtt végképp szembefordulnának vele, inkább a kormányfő húzza ki a talajt az eddig kormánybarátnak tartott médiumok lába alól. Orbán Viktor több beszámoló szerint is találkozóra hívta a kormánypárti sajtó vezetőit múlt pénteken, hogy személyesen közölje velük, a jövőben nem számít a segítségükre, a támogatásukat nem tartja szükségesnek. Mint a VS.hu hivatkozott a miniszterelnök szavaira, “megszűnik az eddig megszokott viszony a Fidesz és köztük”. Az ok egyszerű: a Fidesz üzeneteinek közvetítésére a jövőben inkább a közmédiára, a március 15-től főállású hírtelevízióvá váló M1-re, a “nemzeti főadó” helyét átvevő Duna Tv-re, a Magyar Rádióra, valamint a távirati irodára támaszkodna a kormány.

A további részletek a nepszava.hu oldalon olvashatóak: tovább»