Orbán ütközetekre készül

Nem fejleszteni, hanem bezárni kell a debreceni bevándorlótábort. Ezt maga a miniszterelnök közölte tegnap, a Fideszhez hosszú évek óta hűséges cívis városban, ahová pénz osztani érkezett. Orbán Viktor bejelentette, ma este ott lesz az Európai Parlament strasbourgi ülésén, ahol a magyarországi helyzetről vitáznak, hogy kifejthesse, hozzánk nem menekültek, hanem bevándorlók érkeznek, rájuk pedig nincs szükségük a magyaroknak. A menekültpolitikáról nem az Uniónak kell döntenie, ahhoz viszont, hogy ezt elismerjék a miniszterelnöknek néhány ütközetet még meg kell nyernie.

 

Ez nem menekült-, hanem bevándorlótábor – igazította helyre tegnap Debrecenben a város fideszes vezetőjét a miniszterelnök, amikor Papp László polgármester azt kérte, ne fejlesszék tovább az ottani befogadó állomást. Orbán Viktor pénzt ígérni utazott a cívis városba, ahol világossá tette, nem fejleszteni, hanem bezárni akarják a menekülttábort, ahol mások mellett afgán, bosnyák, iraki, koszovói migránsok százai várakoznak. A baj csak az, hogy az Európai Unió szabályait nem szeghetik meg, így egyelőre nem ebrudalhatják ki a menekülteket, ahhoz előbb néhány ütközetet meg kell nyerni. “Ez nem délutáni zsúr, ez országvezetés” – utalt az uniós csatákra a kormányfő, majd bejelentette, hogy ma este ott lesz Strasbourgban, ahol az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén ismét terítékre kerül Magyarország.

Orbán Debrecenben arról beszélt, hogy “aki menekül, mert nincs más választása, azokat Magyarország mindig is korrekten, barátsággal fogadta… “a mi szívünkben mindig van irgalom”.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»