Orbán Viktor és a vudu-tabu világ

Európa ma meglehetősen terméketlen állam- és rendszer-vitát vív, s ezek aligha csillapodnak majd. Orbán Viktor néha úgy érzi, hogy a vitáknak nagyobb a becsülete, mint a munkának, ez esetben viszont Európa lemarad, mert amíg Európa vitázik, addig a kelet dolgozik. Így ostorozta az uniós közösséget a kormányfő a Magyarország barátai alapítvány II. világtalálkozóján, szombaton Budapesten.

 

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, biztos és kiszámítható pont maradjunk ebben a kiszámíthatatlan világban, egyetlen kérdést sem szabad tabuként kezelnünk – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján szombaton Budapesten.

A kormányfő szavai szerint az “ideológiai rögeszmék” helyett a valóság problémáival kell foglalkozni és “saját válaszokat kell adnunk a bennünket foglalkoztató problémákra”. Túl kell látni Magyarország és Európa határain, nyitottan, fogékony lelkülettel kell tekinteni mindarra, ami a világban történik. Aki nem figyel, nem fogja megérteni mi történik, vesztese lesz a változásoknak. A világgazdaság központja egyre inkább keletre tevődik át. Európa tétovázik – jelentette ki, s ezt annak tulajdonította, hogy a kontinens elbizonytalanodott saját identitásával, céljaival kapcsolatban.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»