Pályaválasztás középiskola előtt

Kiállítás, üzemlátogatás, szakmabemutató

A munkaügyi központok idén is megrendezik az immáron hagyományosnak számító pályaválasztási kiállításokat (pvk) – adta hírül a aMetropol

   A 13 éve megtartott rendezvények segítik a pályaválasztási döntés előtt álló fiatalokat a különböző szakmák, az adott megye munkaerő-piaci szakmai szükségleteinek, a közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint az iskolarendszeren kívüli munkaerő-piaci képzések megismerésében.

   A pályaválasztási döntés elősegítésére szinte minden megyében szerveznek üzem- és foglalkoztató látogatásokat a 7–8. évfolyamos diákok részére, ilyen például a Somogy megyei „Nyitott műhelyek hete”. Szegeden és Salgótarjánban „Családi pályaválasztási napot” is tartanak, megkönnyítve ezzel a szülők részvételét is a programokon.

   A kínálatban idén is szerepel pályaválasztási kiállítás, üzemlátogatás, szakmabemutató, de megjelennek közép-, felsőoktatási és felnőttképző intézmények és munkáltatók is.

A legtöbb lehetőség Nógrád megyében lesz, itt nyolc alkalommal tartanak kiállítást. Pest megyében hétszer rendezik meg az eseményt az ősz folyamán, Baranya, Somogy és Tolna megyében pedig hat kiállítást látogathatnak meg az érdeklődők.

   Tavaly a rendezvényeken összességében 2258 intézmény jelent meg, amelyből 849 középiskola és közel 500 munkáltató volt jelen, rajtuk kívül közép-, felsőoktatási és felnőttképző intézmények, valamint a kamarák is képviseltették magukat.
 

Forrás: metropol.hu