Péntektől újra lehet pályázni hűtő-, ablak- és kazáncserére – itt vannak a részletek

Elhárult a hiba, napokon belül újra benyújthatóak a lakossági energiahatékonysági pályázatok.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái, így módosult határidőkkel, november 14-től megkezdődhet a pályázatok beadása.

 

Ahogy azt a fejlesztési tárca korábban is jelezte,a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesnek minősülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség – írja a tárca.

„A minisztérium ezúton is felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás – áll a közleményben.

A tárca a beadási határidőket az alábbiak szerint határozta meg:

 

A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra 2014. november 14-e és 2014. december 15-e között vagy a forrás kimerüléséig az alábbi bontás szerint lehet pályázatot benyújtani:

 

 

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram pályázatait 2014. november 19-e és 2015. január 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi, régiónkénti bontásban:

 

 

A Homlokzati Nyílászárócsere alprogram pályázatait 2014. november 26–a és 2015. január 5-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi bontás szerint:

 

 

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján érhető el.