Sebtében készül az új szolgálati törvény

Beígért béremelés: hatalmas csalódás jöhet

Egy ilyen szintű jogszabályt álláspontom szerint pár hónap alatt nem lehet megfelelően előkészíteni és elkészíteni – mondta az új szolgálati törvény tervezetéről Kucsera Miklós, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének főtitkára a 168 Óra Online-nak.

 

Az érdekvédő szerint szükség van egy új, korszerű törvényre, itt lenne a lehetőség, hogy nyugat-európai mintára, a demokratikus viszonyoknak megfelelő szabályozási kereteket adjanak a jogalkotók a rendvédelmi területnek, ehelyett sok szempontból a posztszovjet parancsuralmi szellemiséget viszi tovább a tervezet.

 

Kucsera Miklós emlékeztetett: egy december 30-i kormányülésen született meg a döntés, hogy 2015. február 25-ig a kormány elé kell kerülnie az új egységes közszolgálati életpályának. Ennek egyik eleme, hogy 2015. július 1-jétől a fegyveres és rendvédelmi területen dolgozók bére „átlagosan” 30 százalékkal nő. A kormánydöntésből fakadóan a Belügyminisztérium, igazodva az életpályamodellhez, egy új szolgálati törvény elkészítését kezdeményezte.

A további részleteket a 168ora.hu oldalon olvashatják: tovább»