Seszták: a kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit

Kormány-minisztériumok-közlekedés

Budapest, 2016. január 25., hétfő (MTI) – A kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit 2016. január elsejétől – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Tarlós István főpolgármesterrel folytatott szombati egyeztetésén, hozzátéve: amíg a feladatot az állam helyett más végzi, addig a jegybevétellel nem fedezett költségeket az állam állja.

    Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint a főpolgármester a szombati találkozón azt mondta, hogy amíg az állami átvétel nem történik meg, addig a főváros a költségek megtérítése mellett biztosítja az agglomerációs közlekedést, a tárgyalások végéig tehát a szolgáltatást az eddig megszokott rendben nyújtják.


    A tárgyalások hamarosan folytatódnak – írták.
    Tarlós István pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján előremutatónak nevezte az agglomerációs tömegközlekedésről folytatott egyeztetéseket, és azt mondta: azt várja, hogy a megegyezés szülessen meg a Fővárosi Közgyűlés februári rendes ülése előtt. A főpolgármester kiemelte, hogy a jogszabályok szerint az agglomerációs közlekedés biztosítása állami feladat, vita még az átvétel módjáról folyik.

geg \ bám \ ppd