Simicska: „Dehogynem”

Miközben a kormány egyezségre jutott az RTL-lel a reklámadó csökkentéséről, Simicska Lajos immár három hete zajló médiaháborújában újabb “katonákat” vesztett. A Hír Tv-nél a Célpont teljes stábja felmondott, és totális lojalitást vállalt a kormányfőnek, kijelentve: szerintük “Orbán nem geci”. A döntéshez egy hosszú, átvitatkozott éjszaka vezetett, amelyről sok minden kiszivárgott. Az ott jelen levő Csintalan Sándor úgy véli, a célpontosokat megzsarolhatták, hogy ilyen döntést hozzanak.

 

“Szerintünk Orbán nem geci. Viszlát” – ezekkel a szavakkal mondott fel a Hír Tv Célpont című műsorának teljes stábja. Losonczi Kata, Kunfalvi Nóra, Bohár Dániel és Kisberk Szabolcs a videóban köszönetet mondott a csatorna néhány hete távozott egyik vezetőjének, Szikszai Péternek, és közölték, 10 év után “eddig bírták”.

Simicska Lajos egy hete ugyan eladta a televízióban, illetve a Magyar Nemzetben és a Lánchíd Rádióban lévő részesedéseinek nagy részét az üzlettársa, Fonyó Károly érdekeltségében lévő Megapolis Media Zrt.-nek, valamint a Pro Ráta Holding Zrt.-nek, a Fidesz egykori gazdasági háttérembere ennek ellenére is próbált hatni a célpontosokra. Úgy tudjuk, a stáb még a Hír Tv vezetőségének sem jelezte előre szándékát, döntésükhöz a keddről szerdára virradóra, vitákkal teli hosszú éjszaka vezetett; az elmúlt napokban egyfolytában kapták a telefonokat, üzeneteket arról, hogy foglaljanak állást, Orbán Viktort vagy Simicskát választják. A célpontosok félelme azonban az volt: ha az oligarcha mellett maradnak, a kormánypártiak bojkottálják a csatornát, nem állnak szóba velük és akkor “végük lesz”. Ez utóbbi félelem oknyomozó újságírók esetében mindenképp furcsa, ám egyik forrásunk szerint az állásfoglalásra való biztatás inkább zsarolás lehetett, méghozzá a kormányfő holdudvarából.

“Dehogynem. Geci!” – reagált ironikusan a Célpont üzenetére Simicska a hvg.hu-nak. Ám előbb a célpontosok kiszivárogtattak egy mondatot, mely kedd éjszaka Simicska és Kisberk között zajlott. Eszerint a vállalkozó szerint azt mondta a szerkesztőnek, “ha felálltok, akkor bemegyek baszd meg, és megtakarlak”.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»