Széll Kálmán tér – Változik több villamos menetrendje és a közúti forgalom a hétvégén

Közlekedés-Budapest

Budapest, 2015. január 14., szerda (MTI) – A Széll Kálmán tér felújítása miatt változik a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos menetrendje. A 18-as egy szakaszán, a másik két járatnak pedig a teljes hosszán pótlóbuszok járnak a hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. Az átalakítások miatt változik a közúti közlekedés rendje is.

 .

 .

    A buszos pótlást azért rendelték el, mert a felújításhoz kapcsolódóan ideiglenes végállomást építenek ki. A 18-as villamos a Savoya Park és a Dózsa György tér között közlekedik, a kimaradó szakaszon 18-as jelzéssel jár majd a pótlóbusz, amelyre a 22-es járatcsalád megállóhelyén lehet majd felszállni a Széll Kálmán téren.
     Az 59-es és az 59A villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Mindszenty József bíboros tér között szintén villamospótló busz jár, amely a Széll Kálmán tér melletti Csaba utcából, a 102-es busz végállomásáról indul.
    A 61-es villamos helyett a teljes vonalon busz viszi az utasokat, amelyre a Széll Kálmán téren mind lent, a buszvégállomáson, mind fent, a Csaba utcában fel lehet szállni.


    A 2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos menetrend szerint, zavartalanul közlekedik majd.


    Változik a villamosok közlekedése mellett a közúti forgalom rendje is: a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjának közlekedése jelentősen átalakul. A jelenlegi Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Szilágyi Erzsébet fasor fő csomópont helyett ideiglenesen három kisebb, jelzőlámpás alcsomópont létesül a jelenlegi mellett a buszparkoló területén, valamint a Széll Kálmán tér északi útpályáján.


    A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésre. A teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be, a munkák több építési ütemben, forgalomkorlátozásokkal zajlanak.

btiv \ ppd