“Szolgálunk és éhezünk!” – Több ezren tüntettek a fővárosban

Az ápolók nemzetközi napján az egészségügyi dolgozók a betegekkel együtt az utcára vonultak, hogy az alkalmazotti bérek és az ellátás körülményeinek javítását követeljék. A társadalomtól szolidaritást kérnek, mert úgy látják: ma már a betegek biztonsága, az életünk a tét. A tüntetők két irányból, a Clark Ádám térről és a Hősök teréről vonultak a Kossuth térre, majd az EMMI Arany János utcai épülete elé. A szervezők becslése szerint 5 ezer ember gyűlt össze a demonstráción. A táblákon többek között “Szolgálunk és éhezünk”, “Közös kiáltással az egészségügyért!”, “Közös ügyünk az ápolás”, “uniós bért!” feliratok szerepeltek. Miután a tüntetők átadták 12 pontos petíciójukat Zombor Gábor államtitkárnak, a tüntetés hivatalosan is véget ért.

A tüntetésről készített galériánkat ide kattintva megnézheti!

 

Percről percre:

20:20 – Átadták Zombornak a követeléseiket

Zombor államtitkár mégis eljött, de beszédét jó sokáig nem tudta elkezdeni, mert nem lankadó füttyszó fogadta. Az sem tetszett az összegyűlteknek, amikor az államtitkár azt mondta, nem kell félni. Reméli, megállapodnak, és azt mondja, a tüntetőknek mindenben igaza van. Végül a tüntetők hivatalosan is átadták Zombornak a 12 pontos petíciójukat. A tüntetés ezek után hivatalosan véget ért, a tömeg szétoszlott.

19:30 – Az ATV tudósítója az Emmi épülete elől jelentkezett be, ahova negyed órával ezelőtt érkezett meg a menet eleje. Ha mindenki megérkezik, elmondanak néhány beszédet, majd a tervek szerint Zombor Gábornak személyesen adják át követeléseiket.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»