SZTRÁJKHELYZET A TESCONÁL

NEHEZEN SZÜLETŐ MEGEGYEZÉS A TESCONÁL

 Mivel óriási a tét: az áruházlánc teljes működése bénulhat le a szeptemberi csúcsforgalomban, amennyiben a dolgozók bér- és létszámkövetelései nem teljesülnek, az álláspontok nehezen közelednek egymáshoz, a szakszervezetek azonban ragaszkodnak az érdemi eredményekhez – értesült a Magyar Idők. Ez azt jelenti, hogy akár újabb egyeztetések következhetnek az áruházlánc képviselői és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), valamint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszerve­zete között, amelyek együttesen mintegy húszezer tescós munkavállalót képviselnek. Úgy tudjuk, a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a teljes munkabeszüntetést az áruházakban, ennek része lehet az is, hogy az éjszakába nyúló egyeztetésen nem született egyezség.
 
 
Mint korábban megírtuk, az augusztus 30-i érdekegyeztető tárgyalás végeredményét szinte a vállalat teljes állománya (bolti dolgozók, irodai, logisztikai, raktári, központi alkalmazottak, továbbá a házhoz szállítás munkatársai) pattanásig feszült idegekkel várja, hetek óta ugyanis sztrájkkészültség és feszült munkahelyi légkör jellemző a Tesco áruházakban.

Az ágazatban eleddig példátlan méretű összefogás alakult ki

A KDFSZ által koordinált tiltakozó akció alapja az a követelés, hogy a mostanra súlyossá vált munkaerőhiányban a végkimerülés határára érkeztek a bolti dolgozók, s emiatt a tárgyalásig a sztrájkbizottság ősztől 15 százalékos létszámemelést tartott szükségesnek. Emellett a fizetések tekintetében is komoly elvárást támasztottak: éves szinten 25 százalékos béremelést követelnek valamennyi tescós számára, a jelenleg a lánc által kommunikált, átlag 18,9 százalékos éves mérték helyett. A multivállalat korábban bejelentette, szeptembertől 11-17 ezer forintos bruttó emelést kínál a dolgozóknak, ezt azonban a sztrájkbizottság nem fogadta el. A nyilvánosan elérhető céges beszámolók alapján az is tetten érhető, hogy bőven akadna fedezet az elvárt bérfejlesztésekre, de a cég – ahogy a korábbi években is – az előző üzleti évében is könyveléstechnikai trükkökkel mentette ki a pénzt az országból.

KÁRPÓTOLJÁK A SZTRÁJKOLÓ TESCÓS DOLGOZÓKAT

Több millió forintból hozott létre sztrájkalapot a Munkástanácsok, illetve a szakszervezeti konföderáció egyik tagja, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, amelyből a Tesco áruházláncnál kilátásba helyezett munkabeszüntetés idején kieső napi jövedelmek egy részét fizethetik ki a sztrájkban részt vevő dolgozóknak – tudta meg a Magyar Idők. Az áruházlánc ma fogadja a sztrájkbizottságokat, s amennyiben nem közelednek az álláspontok, már a jövő hét egyik napján zárva maradhatnak a Tescók.

Elkülönített sztrájktámogatási alapot hozott létre a Tescónál elsőként megalakult sztrájkbizottság mögött álló Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). A Munkástanácsokkal közös kezdeményezés célja, hogy az áruházláncnál kilátásba helyezett szeptemberi munkabeszüntetés idején kiesett fizetéseket ebből a pénzből pótolják a jogaikért harcoló munkavállalók számára – értesült lapunk. A több millió forintos sztrájkalapból a naponta átlagosan nettó 1-2 ezer forintot kereső dolgozók valamennyien arányosan kapják majd kézhez a szakszervezeti juttatást.

– Akadnak olyan dolgozók, akik ugyan szeretnék, ha a körülményeik javulnának, azonban a munkáltatóval szembeni fellépés okozta pszichikai nyomás mellett a várható anyagi veszteség is számít nekik. Őket kívánjuk ösztönözni ezzel a vállalással, hogy a vállalat ne tudjon nyomást gyakorolni az alkalmazottakra azzal, hogy a sztrájk idejére a törvény szerint nem jár a fizetés arányos része – mondta a Magyar Időknek Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke. Vázolta, a cég központjában már készülnek a legrosszabb forgatókönyvre, vagyis arra, hogy előre bejelentett időpontban az országos bolthálózatnál leteszik a munkát a dolgozók, aminek következtében több áruház működése teljesen leállhat. – A napokban egyes áruházak vezetői már elkezdték összeszámolni azokat a dolgozókat, akik részt vennének az akció-ban, azzal a szándékkal, hogy felkészüljenek a kieső munkaerő pótlására a diákszövetkezeteken keresztül. Más kérdés, hogy az iskolai időszakban tervezett sztrájk során ily módon megoldható lesz-e az üzletek működtetése – jegyezte meg a sztrájkbizottság vezetője.

Az ágazatban eleddig példátlan méretű összefogás alakult ki

Lapunknak Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke elmondta: országos szakszervezeti konföderációként minden segítséget megadnak a legnagyobb kiskereskedelmi foglalkoztatónál kialakult munkaügyi vita sikeres rendezéséhez a KDFSZ-nek, ezért jogi szempontból, és szakmai tapasztalataikkal is támogatják a dolgozók törekvéseit. – Amennyiben lesz sztrájk, támogatást is fizetünk a szakszervezetnek, hogy teljesíteni tudják a vállalást a dolgozók felé. Tapasztalataink szerint nagy segítséget nyújt az érintetteknek, hogy így már nem jelent számukra pénzügyi veszteséget, ha kiállnak a jogaikért – fogalmazott Palkovics Imre.

Hozzátette, nemzetközi példák alapján a napidíj 40-50 százalékára biztosan számíthatnak az érintettek, mivel azonban a támogatási alap nyitott, és abba mostanra a dolgozókkal szolidáris magánszemélyektől is érkezett pénz, a kárpótlási összegek az utolsó pillanatig változhatnak. A Munkástanácsok elnöke elmondta, az ágazatban eleddig példátlan méretű összefogás célja, hogy az érdekképviselők követeléseire válaszul számon kérhető vállalásokat tegyen a multicég, amelyek következtében jelentősen csökken a dolgozók leterheltsége, továbbá felzárkóznak a bérek a többi lánc fizetéséhez. – Erre racionális kényszere is van a munkáltatónak, amelyet mostanra fel kellett ismernie. A Tescónak érdekében áll, hogy teljesítse a dolgozók igényeit – jegyezte meg a konföderáció első embere.

Bubenkó Csabától megtudtuk, hogy ma ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a Tesco képviselőivel, az egységes követelésekről szóló tárgyaláson a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének sztrájkbizottsága is jelen lesz. Amennyiben a mai nap folyamán sem sikerül közelíteni az álláspontokat, a jövő héttől bármelyik nap sor kerülhet a törvényes tescós sztrájkra.