Több mint 500 fős létszámleépítés a Telekomnál

Várhatóan 2017 végével távoznak az elbocsátottak

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2018. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről – írja a Portfolio.

A Társaság közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További kb. 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben kerülhet megvalósításra. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

A fenti intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja. A Társaság munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől.

A Magyar Telekomnál évek óta folyamatos a létszámleépítés, idén június végén 9226 alkalmazottja volt a társaságnak, vagyis a potenciálisan 510 fős leépítés csoportszinten az alkalmazottak 5,5 százalékát érinti. Az anyavállalatnál tavaly év végén 6221-en dolgoztak, vagyis anyavállalati szinten az alkalmazottak 8,2 százalékát bocsájtják el.

 

Az alkalmazotti létszám csökkenésével párhuzamosan a személyi jellegű kiadások is csökkenő pályán mozogtak az elmúlt években, az elmúlt negyedévekben jellemzően már csak 20 milliárd forint körüli összeg szerepelt ezen a költségsoron.

A Magyar Telekom árfolyama nem reagált érdemben a hírre, továbbra is 0,4 százalék pluszban áll.

Forrás: Portfolio