Kezdőlap Friss hírek Tuzson: A Fidesz nem gondolkodik megszorításban

Tuzson: A Fidesz nem gondolkodik megszorításban

A Fidesz szerint elsősorban a becsületes munkából élőket segítik a kormány jövő évi adócsökkentési javaslatai, amelyeket a sikeres gazdaságpolitika tesz lehetővé.

 .

Tuzson Bence, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján a személyi jövedelemadó (szja) 16 százalékról 15 százalékra mérséklését nevezte a terhek egyik legfontosabb csökkentésének. Emlékeztetett: a kabinet szándéka, hogy a jövedelmet egyre kevesebb adó sújtsa, és hosszú távon elérhetővé váljon az szja egy számjegyűre csökkentése. A Fidesz szerint ehhez a fogyasztás adójának fenntartására van szükség – fejtette ki Tuzson Bence, hozzátéve, ez a modell azért igazságosabb, mert a jövedelem adóztatása mindenkit érint, de a fogyasztás egyénileg változik.

A kormány ugyanakkor ezen a területen is segíteni akar, elsősorban az élelmiszerek terheinek csökkentésében – mondta a szóvivő, aki felidézte, ez a folyamat a félsertés áfájának csökkentésével kezdődött, most pedig a sertéshús forgalmi adójának 27 százalékról 5 százalékra mérséklésével folytatódik.

A további részleteket a mno.hu oldalon olvashatják: tovább»