Újabb levelet küldött a Legfőbb Ügyészség a kitiltási ügyben

Újabb levelet küldött a Legfőbb Ügyészség az Egyesült Államok illetékeseinek a kitiltási ügyben. Továbbra is adatokat, valamiféle bizonyítékokat várna a magyar hatóság, hogy – ha szükséges – elkezdhessék vizsgálni az ügyet. Azért kellett újabb levelet küldeni, mert az előzőt átvették ugyan az amerikaiak, de a hírek szerint nem találják.

 .

 .

 
Bár az amerikai nagykövetség átvette – és ennek hivatalos nyoma is van -, még sincs meg a külképviseleten az a levél, amelyet egy hónapja küldött a Legfőbb Ügyészség a kitiltási ügyben, az amerikai ügyvivőnek és az amerikai igazságügy miniszternek, aki egyben a legfőbb ügyész tisztét is betölti. Mivel válasz nem érkezett az amerikaiaktól, két héttel később újabb levelet írtak.
 
A cikkhez tartozó videóanyagot az eredeti hír oldalán nézhetik meg: tovább»

A Legfőbb Ügyészség arra volt kíváncsi, hogy az amerikaiaknak milyen konkrét adataik és bizonyítékaik vannak, amelyek miatt többeket – köztük a NAV elnökét is – kitiltottak az USA-ból. Ezért szerdán újabb levelet küldtek, Fazekas Géza szerint ugyanis az információk nélkül a Legfőbb Ügyészség nem tehet semmit.

Az amerikai nagykövetség ügyvivője október közepén beszélt először magyar korrupciós ügyekről – az amerikai kitiltásokkal kapcsolatban. André Goodfriend akkor azt mondta: ez kormánytisztviselőket is érint. De neveket nem mondott és bizonyítékokat azóta sem mutatott be. Kerestük a budapesti amerikai nagykövetséget, de a hálaadás ünnepe miatt, vagyis csütörtök munkaszünet az Egyesült Államokban, ezért a diplomáciai képviseleten nem dolgoztak.