Újabb magyar nagyágyúkat tilthatnak ki Amerikából

Nagykövetségi forrásokból a Magyar Narancs úgy tudja, hogy Simicska Lajos és Nyerges Zsolt is tiltólistára kerülhet az Amerikai Egyesült Államokban, a Magyarországgal szembeni kommunikációs offenzíva pedig új fokozatra kapcsolhat. 

 
 


Hétfőn szavaz az amerikai szenátus az Obama 2012-es kampányához állítólag 800 ezer dollár összekalapozó, illinoisi származású Colleen Bell szappanopera-producer budapesti nagyköveti megbízásáról, André M. Goodfriend ügyvivői megbízatását és a kétoldalú viszonyt azonban ez a lap szerint nem befolyásolja.

A hetilap értesülései szerint nőhet Anthony L. Gardner, az USA EU-nagykövetének szerepe a kommunikációs offenzívában, és az amerikai kormánytól formálisan független EBESZ jelzéseire is számítani lehet.

A korrupcióban érintett magyar üzletemberek és kormányszóvivők bankszámláit fagyaszthatják be, üzleti érdekeltségeiket vizsgálhatják át a források szerint. Többek között az “amerikaiak szerinti korrupciós folyamatok kedvezményezettjei – köztük a 2010-2014-es ciklusban legtöbbet kaszáló Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – kerülhetnek tiltólistára”.