Útdíj – Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul

Pártok-LMP

Budapest, 2015. február 16., hétfő (MTI) – Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul az LMP az új útdíjfizetési szabályok miatt, amelyeknek már “a rajtaütésszerű” bevezetését is alaptörvény-ellenesnek tartják – közölte az ellenzéki párt társelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 .

    Szél Bernadett elfogadhatatlannak nevezte a többi közt az elkerülő utak fizetőssé tételét, ami szerinte az agglomerációs településeken a jövő generáció érdekeit is veszélyezteti.


    Mint mondta, több mint ötven ellenzéki képviselő adta aláírását a kezdeményezéshez, de hétfőn még várják további – akár kormánypárti – képviselők támogatását is.


    A politikus arról is beszámolt, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn tárgysorozatba vette a nemi esélyegyenlőséggel foglalkozó eseti bizottságra vonatkozó kezdeményezésüket.


    Közölte: ha a testület elképzelésüknek megfelelően állhat fel, akkor egy éven át, paritásos alapon, szakértők bevonásával működne, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a kabinet számára.


    Szél Bernadett Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti látogatásáról szólva kijelentette: a magyarországi találkozóval Orbán Viktor miniszterelnök egyre függőbb helyzetbe sodorja az országot.

bet \ gkp