Varga kirúgná Vida Ildikót, ha…

Ha az Egyesült Államok konkrét bizonyítékokat mutatna be Vida Ildikó ellen, akkor azonnal vizsgálatot kezdeményezne, ami akár a NAV-elnök felmentésével is járhatna. Az amerikaiak ugyanakkor csak az ellenzéktől hallott állításokat küldték el egy papíron – nyilatkozta Varga Mihály a HírTV szombat esti műsorában, melynek egy részletét a csatorna híradója játszott be.

 
 


“Kezd a dolog picit abba az irányba menni, mint hogyha az amerikai félnek nem nagyon lettek volna az állítása alátámasztására bizonyítékai, hiszen hetek óta nem álltak ilyennel elő. Amikor bement Vida Ildikó a nagykövetségre, ott sem tudtak neki mást mondani, mint a sajtóban, hogy hát vannak itt mindenféle korrupciós ügyek, az áfacsalások nagy száma indokolja, hogy ezt a lépést meghozzuk” – mondta a miniszter.

“Ha az áfacsalásokat még Németországban vagy Svájcban sem tudták teljes egészében visszaszorítani, ez egy olyan indok, amit bármikor előráncigálhat az amerikai hatóság, ennél azért valamilyen komolyabb dolognak kellene lenni, hogy ezt az eszközt, a kitiltást alkalmazzák” – mondta a nemzetgazdasági miniszter.