Vasárnapi főpróba

Szombaton megvolt a főpróba. A vasárnapi zárva tartásra készülődést gyakorolhatták a vásárlók országszerte, meg is töltötték a bevásárlóközpontokat, plázákat. A nemzeti ünnep és a vasárnap egybeesése miatt a kereskedők a jövő hétvégén várják az igazi rohamot. És szintén várják a hiányzó rendeletet, ráadásul törvénymódosítást is ígér a kormány.

 

Az átlagosnál többen mentek szombaton bevásárolni. Ez állapítható meg a kereskedők beszámolóiból, amit az utca embere gyakran tumultuózus jelenetekben élt át, miközben parkolóhelyet keresett, netán a kassza előtt kígyózó sorokban álldogált. A vásárlási láz estére alábbhagyott, de így is jó ízelítő volt, mire is számíthatunk a jövő héttől, ha a boltok többsége vasárnap kötelezően bezár.

Arról már letettek az érintett kereskedelmi szakemberek, hogy a kormány belátja tévedését és visszavonja a múlt év végén meghozott törvényt, ám felháborítónak tartják, hogy még mindig nincs meg a részletszabályokat tisztázó rendelet és a törvényt is toldozzák-foldozzák.

A további részleteket a nepszava.hu oldalon olvashatják: tovább»