Vasárnapi pihenőnap – A CBA nem állította, hogy megvenné a Tesco bezárásra kerülő üzleteit

Gazdaság-kereskedelem

Budapest, 2015. január 14., szerda (MTI) – A CBA nem állította, hogy átvenné a Tesco bezárásra kerülő áruházait. Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-nek azt is megerősítette: a vasárnapi zárva tartás miatt az élelmiszerkereskedelemben nem lesz forgalomcsökkenés, és amiatt egyetlen munkahelyet sem szüntetnek meg.

 .

 .

    Fodor Attila valótlannak nevezte a bezárásra ítélt Tesco-áruházak megvételéről a sajtóban megjelent híreket. Felhívta a figyelmet, hogy ezek egy több mint egy évvel ezelőtti nyilatkozaton alapulnak, a CBA elnöke ugyanis még tavaly januárban általánosságban megjegyezte: készen kell állni arra, hogy egy esetlegesen kivonuló egységet megvásárolhasson a cég, amennyiben azok valóban értéket jelentenek a CBA számára. Fodor Attila azonban hangsúlyozta: bármilyen újabb üzlet megvásárlását alapos vizsgálat előzi meg, és ez hosszabb folyamatot jelent.


    A kommunikációs igazgató a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban megismételte korábbi álláspontjukat: a CBA garantálja, egyetlen munkahely sem szűnik meg az intézkedés miatt a hálózatukban.


    “Fontos azt is megjegyezni, hogy a kereskedelem jelenleg munkaerőhiánnyal küzd, amit mi is tapasztalunk” – tette hozzá Fodor Attila.


    A vasárnapi zárva tartással kapcsolatban Komoróczki István, a Coop üzletlánc szóvivője és Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója is úgy nyilatkozott az MTI-nek szerdán, hogy az intézkedés nem jár létszámcsökkenéssel, forgalomvisszaeséssel.


    Komoróczki István megjegyezte: a Coopnál korábban is sok üzlet volt zárva vasárnap, szerinte a más üzletláncoknál kieső forgalom áttevődik a hét többi napjára.


    Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Dunántúlon, a fővárosban munkaerőhiánnyal küzdenek, folyamatosan vesznek fel munkavállalókat, az élelmiszer-kiskereskedelmben pedig összességében nem várható forgalomcsökkenés. A Reál-üzletek vevői vasárnap helyett más napokon vásárolnak be náluk, az üzletlánchoz tartozó 200 négyzetméter alatti családi jellegű boltok pedig vasárnap is nyitva lesznek – mondta Kujbus Tibor.

gpe \ gte