Vasárnapi pihenőnap – DK: a vasárnapi bérpótlék mellé tegyék lehetővé a nyitva tartást is

Pártok-DK

Budapest, 2015. február 16., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció a kiskereskedelmi dolgozóknak szánt vasárnapi bérpótlék mellé vasárnapi nyitva tartást is követel – mondta a párt elnökségének tagja, Varju László hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

 .

    Elmondta: ha az erről szóló javaslatot megszavazzák, akkor száz százalék bérpótlék illeti meg a vasárnap is munkát végző kiskereskedelmi dolgozókat. Hozzátette, hogy ez viszont hiábavaló lesz azok számára, akik a kötelező vasárnapi boltbezárások miatt elveszítették a munkájukat. Hiába hoznak törvényt a vasárnapi bérpótlékról, ha eközben megtiltják a vasárnapi munkát – összegzett.


    Szerinte a kormány is érzi a társadalom ellenállását, így folyamatosan újabb és újabb kivételeket épít bele a törvénybe, az a szabály azonban, amelyik ilyen kivételeket tartalmaz, értelmetlen és igazságtalan. Varju László újfent a törvény visszavonására szólított fel.


    A független képviselő arra is kitért, hogy a DK három hét alatt több mint 85 ezer aláírást gyűjtött össze a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos petíciójához.

bnd \ bhi