Veszprémi választás – Kész: a veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt

OGY2014-időközi-független-MSZP

Veszprém, 2015. február 22., vasárnap (MTI) – A veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben – jelentette ki az időközi országgyűlési képviselő-választás győztese, Kész Zoltán (független) vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 .

 .

    A választáson a több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól “a józan ész városa”.


    Azt mondta: a veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak, megüzenték, hogy nem fogadják el “az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését”.


    “Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek” – jelentette ki Kész Zoltán a sajtótájékoztatón.
    A választás győztese hangsúlyozta: “megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk az országot”, hozzátéve, a veszprémi választók megmutatták Magyarországnak, hogy nem kell félni.


    Erős gazdaság teremthet erős nemzetet, ehhez pedig demokrácia és szabadság kell – mondta.


    Úgy fogalmazott: Veszprém bátor város és – utalva arra, hogy április 12-én újabb időközi országgyűlési képviselő-választás tartanak -, hozzátette, most átadják a stafétabotot Tapolca, Ajka és Sümeg szavazóinak.


    Elmondta azt is, hogy telefonon gratulált neki Navracsics Tibor uniós biztos – a körzet előző képviselője – és Némedi Lajos, a választásokon induló Fidesz-KDNP-s jelölt, és arról egyeztettek: közösen fognak tenni azért, hogy a veszprémi választási körzethez tartozó 25 település prosperáljon a jövőben.


    Tóbiás József, az MSZP elnöke a választási eredményt értékelve az ugyancsak a veszprémi Betekints Hotelben tartott tájékoztatóján kijelentette: új társadalmi együttműködés példája volt a voksolás.


    Az MSZP elnöke azt mondta, a választáson bebizonyosodott, hogy az MSZP kész és képes együttműködni a helyi civil társadalommal. Hangsúlyozta, hogy ez a győzelem az MSZP támogatása nélkül nem lett volna lehetséges.


    Hozzátette: “a magukba zárkózó pártok” vereségre vannak ítélve, így járt a Fidesz ezen a választáson.
    A változtatás az MSZP támogatásával lesz lehetséges 2018-ban is – jegyezte meg.     Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartottak időközi választást, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.
    (FOTÓ)

bje \ bki \ hgp