VPDSZ Közlemény

Közlemény

 

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete támogatja, és szolidaritását fejezi ki, a kereskedelmi dolgozók munkabeszüntetésével kapcsolatban, és egyben reményét fejezi ki, hogy a Tesco vezetése mielőbb értékelhető ajánlatot tesz a szakszervezetek, illetve a munkavállalók számára.

A VPDSZ Elnöke- Holecz Gábor – felhívja a figyelmet arra, hogy minden olyan multinacionális cég, aki ma Magyarországon rabszolga bérért dolgoztat, az hozzájárul a szakképzett, munkaerő tartós kivándorlásához, és ezzel a társadalom jövőjét fenyegeti.

A sztrájkban résztvevő szakszervezeti tagok hősök, akik a teljes kereskedelmi ágazatért kiállnak ezért, megérdemlik az egész társadalom támogatását. A magyarok vásárló erejükkel eddig bizalmukat fejezték ki a cég iránt, cserébe csak a szakszervezetek által megfogalmazott, a munkavállalók tisztes megélhetését, és a megfelelő munkakörülmények biztosítását kérik.

Bízom benne, hogy a többi élelmiszerlánchoz hasonlóan sikerül megegyezni, ehhez a szakszervezeti vezetőknek is kitartást kívánunk!

Holecz Gábor Elnök / 06 70 335 2396

 

  1. szeptember 9.